Suomen Kristillinen Lääkäriseura ry

Suomen Kristillinen Lääkäriseura on perinteikäs suomalainen lääkäriseura, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1923, jolloin seuramme perustettiin. Nykyisellään seuraan kuuluu yli 1230 lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa. Se onkin suurimpien lääkärijärjestöjen joukossa Suomessa. Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä lääkäri tai lääketiedettä opiskeleva henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. Yhdistyksellä on myös kannatusjäseniä.

Kristillisen lääkäriseuran tarkoituksena on

  1. toimia kristinuskon hengessä lääkärien ja lääketiedettä opiskelevien keskinäisenä yhdyssiteenä
  2. käsitellä lääkärintointa koskevia kysymyksiä kristinuskon valossa
  3. osallistua lääkintälähetykseen ja kansainväliseen diakoniatyöhön

Tarkoitusta toteutetaan järjestämällä kokouksia ja koulutusta sekä mm. harjoittamalla julkaisu- ja tiedotustoimintaa.

Seuran sääntöihin voit tutustua täällä.

Toiminta

Kevät- ja syyskokoukset ovat olleet viime vuosien säännöllisen toiminnan runkona. Näistä syyskokoukset järjestetään pääkaupunkiseudulla ja kevätkokoukset ympäri Suomea. Kokousten keskeisinä aiheina ovat olleet ajankohtaiset uskonelämään, perheeseen ja työhön liittyvät kysymykset.

Seuralla on paikallistoimintaa 9 paikkakunnalla ja opiskelijatoimintaa kaikissa yliopistokaupungeissa. Seura tukee vuosittaisia opiskelijapäiviä ja juniorilääkäkäreiden päiviä, järjestää koulutusta ja keskustelumahdollisuuksia läsnä-, etä- ja hybriditilaisuuksina.

Seuran terveyslähetyksen kuuluu kehittyvien maiden terveydenhuollon tukeminen ja kehittäminen hanke- ja lahjoitusvaroin. Seuran perustajäsenissä oli jo lähetyslääkäreitä, ja terveyslähetys on ollut seuran toiminnan ytimessä koko ajan. Seuran Terveyslähetyksen tuen toimikunta (TLT) perustettiin huhtikuussa 1992 edistämään ja kehittämään seuran terveyslähetystä. Seura on ollut mukana järjestämässä vuosittaisia Terveydenhuoltoväen rinnakkaistilaisuuksia Lähetysjuhlien yhteydessä.

Tiedottaminen

Kristillinen Lääkärilehti on seuramme jäsenlehti. Sen ensinumero ilmestyi vuonna 2013 ja sitä toimittaa ja kehittää on seuran toimituskunta. Jokainen jäsen saa kotiinsa tai sähköpostiinsa lehden 4 kertaa vuodessa. Lehdessä käsitellään ajankohtaisia uutisia niin seurasta kuin muualta, kuulumisia lähetyskentiltä ja tietoja esimerkiksi haettavissa olevista apurahoista. Lehti julkaisee teemaliitteitä tarpeen mukaan, esimerkiksi vuoden 2017 Eutanasiateemaliite. Lisäksi käsitellään eettisiä aiheita ja kristinuskon ja työn yhteen sovittamista.

Seuralla on oma Facebook-sivusto ja videoitallenteita seuran taåahtumista julkaistaan seuran YouTube-kanavalla.

 

 

Suomen Kristillinen Lääkäriseura
toimisto.skls(a)gmail.com

Share This