SKLS:n opiskelijapäivät järjestettiin 6.-8.2.. Päivät keräsivät yli 70 lääketieteen opiskelijaa ja viime vuosina valmistunutta lääkäriä Karkun evankeliselle opistolle. Tunnelma oli, kuten yleensäkin opiskelijapäivillä, korkealla. Huhupuheiden mukaan pikkutunneille valvottiin ja saunottiin. Perjantai-iltana yleislääketieteen professori Raimo Puustinen luennoi aiheesta “Ihminen ihmistä hoitamassa”. Luento herätti vilkasta keskustelua maailmankatsomusten ja evankeliumin sanoman merkityksestä lääkärin vastaanottotyössä.
DSC_0059

Lauantaina kasvatustieteiden tohtori ja tietokirjailija Mia Puolimatka luennoi aiheesta ”Arvokas ihminen”. Puolimatka luennoi kristillisestä ihmiskäsityksestä ja valotti muun muassa feminististä ja humanistista ajattelua, jotka ovat vaikuttaneet yleisesti ihmiskuvaamme länsimaissa. Lisäksi hän kertoi elämästään Down-lapsen äitinä ja omaishoitajana sekä jakoi sitä suurta iloa ja ymmärrystä elämästä, mitä heidän poikansa on tuonut hänelle ja koko heidän perheelleen.

Lauantain aikana pidettiin myös kanavia valmistuneille (Riikka Mäkitie), Juhani Ahola luennoi teemalla ”Sä oot arvokas” ja V.A.L.O. – ei orjuudelle ry:stä lääkäri Anna-Maija Sormunen kertoi ihmiskaupan vastaisesta työstä. Lauantai-iltana purettiin energiaa maltillisesti kuvailtuna riehakkaasti ja ilta päättyi tunnelmalliseen ylistysosioon. Sunnuntaina osallistuttiin Karkun evankelisen opiston sanajumalanpalvelukseen tekijöinä (kiitos upealle kuorolle!) ja kirkonpenkkien kuluttajina. Lähtötunnelmat olivat haikeat – onneksi Turkuun on suunnitteilla yhteistapaaminen jo keväälle. Vuoden väli SKLS:n opiskelijoiden kokoontumisille on todettu turhan pitkäksi.

DSC_0039   DSC_0040

DSC_0044   DSC_0070