Kristillinen Lääkärilehti 2/2020 on ilmestynyt ja se on tulossa painotuotteena lähipäivinä sen tilanneille. Voit käydä lukemassa ja lataamassa sen numeron omalta sivulta.

Tässä numerossa

Poikkeuskevättä 2020. Puheenjohtaja Markus Partanen pohtii pääkirjoituksessa kulunutta varsin poikkeuksellista kevättä.

eHealth-hankkeessa vuonna 2019 toteutuneet tehtävät ja tutkimukset. Vuoden tavoitteena oli jatkaa terveydenhuollon tietojärjestelmiin ja niiden käyttöönottoon liittyvien ongelmien ratkomista. Kristina Nokso-Koivisto kuvailee, miten tavoitteissa onnistuttiin.

Uudet SKLS:n hallituksen jäsenet esittäytyvät. Onni Erkkilä ja Hanna Savioja kertovat, mikä heille on seuran toiminnassa tärkeintä ja miten haluaisivat toimintaa kehittää.

COVID-19 ja palliatiivinen hoito. Dosentti Reino Pöyhiän mukaan hoidossa korostuvat kuumeen alentaminen sekä kivun, hengenahdistuksen, yskän, psyykkisen ahdistuneisuuden ja deliriumin hoito.

Lääkäriavusteisen itsemurhan sudenkuopat Oregonin mallissa. Kuolettavan lääkkeen reseptin saatuaan potilas on täysin omillaan, kirjoittaa Kalle Mäki.

Opiskelijat koronatöissä. Kun Kaunialan sairaalassa varotoimista huolimatta henkilökuntaa joutui koronakaranteeniin, oltiin merkittävän ongelman edessä: mistä saada hoitajia?

SKLS:n opiskelijatoimikunnan toimintakertomus 2019. Vuoden 2019 toimintakertomuksesta saat kurkistuksen SKLS:n aktiiviseen opiskelijatoimintaan. Seuralla on opiskelijatyötä kaikilla viidellä lääkispaikkakunnalla.

Joulu Bangkokissa. Mikko-Oskari Rinkinen vietti joulun aktiomatkalla Bangkokissa. Se osoittautui hyväksi päätökseksi.

SKLS:n aluetoimintaa vuonna 2019. Leena Uusitalo kuvailee seuran paikallistoimintaa viime vuonna.

Uutisia ja ajankohtaista

  • Dødshjelp i Norden? Etikk, klinikk og politikk. Eutanasiasta ja lääkäriavusteisesta itsemurhasta on ilmestynyt usean pohjoismaisen kirjoittajan kriittinen yhteisteos, jonka norjalaiset ovat toimittaneet.
  • Pohjoismaisilla kristillisillä lääkäriseuroilla yhteisiä intressejä. CNCMS-nettitapaaminen sujui hyvin seuramme GoToMeeting-yhteyksin
  • ICMDA on perustanut koronavirukseen liittyvän sivuston. Ilmaisia laadukkaita webinaareja on tallenteina saatavilla esim. taudin palliatiiviseen hoitoon liittyen.
  • Porakeräys Nepaliin. Tansenin sairaalassa Nepalissa leikkauksia hidastavat porat, jotka eivät kestä klaavausta
  • Tutkimuksia, joissa SKLS on ollut mukana
  • Jäsenmaksut 2020