Kristillinen Lääkärilehti 2/2018 on ilmestynyt, voit ladata sen täältä tai käydä katsomassa sen täältä. Aiheitamme ovat tällä kertaa

Pääkirjoitus Markus Partanen: Yhteydestä ja lapsiperheiden köyhyyden vaikutuksista. Seuran puheenjohtaja Markus Partanen miettii seuran paikallistoiminnan uusia toimintatapoja sekä pohtii köyhyyden pitkäaikaisvaikutuksia lapsiin.
Lähetyssihteerin palsta: Paremman tietosuojan ja tiedonkulun puolesta. Lähetyssihteeri Sirpa Maijanen esittelee artikkelin, jossa seuran Tansanian eHealth-hankkeen toimijat Betuel ja Wambura kertovat, miten ovat opinnäytetöissään tarttuneet sähköisen potilastietojärjestelmän haasteisiin.
Siphuel Betuel ja Wambura Wambura: Digitizing hospital discharge letter and exchange of patients’ data between jospitals: Case Care2x halth information system in Tanzania.
Matkaraportti Henna Ahomies: Papua-Uusi-Guinea – odottamattoman maa
Henna Ahomies kertoo, mitä kaikkea voi näkeä ja kokea lääkintälaivalla Papua-Uuden-Guinean vesillä.

Ajankohtaista

  • Pohjoismaiden kristilliset lääkäriseurat rakentavat yhteistyötä
  • Eduskunta hylkäsi eutanasia-kansalaisaloitteen

Tulevia tapahtumia

  • Syyspäivät 2018 Järvenpän seurakuntaopistolla 16.-18.11.2018
  • Palliatiivisen hoidon hyvät käytännöt – videovälitteinen aluetapahtuma torstaina 13.9.2018 klo 18.30
  • Terveyslähetyksestä – videovälitteinen aluetapahtuma maanantaina 8.10.2018 klo 18.30

Videovälitteiset aluetapahtumat ovat  eri paikkakunnilla samanaikaisesti järjestettäviä tilaisuuksia, jossa on ensin kaikille yhteinen alustajien puheenvuorot ja paneelikeskustelu videovälitteisesti ja sen jälkeen paikallista ohjelmaa.