Jäsenlehden vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt. Lehden teemana ovat orvot ja lesket. Alla uuden toimitussihteerin ajatuksia – uusimman lehden voit kokonaisuudessaan lukea tästä. 

Toimitussihteerin palsta: Heikkojen puolella

“Puhdasta, Jumalan ja Isän silmissä tahratonta palvelusta on huolehtia orvoista ja leskistä, kun he ovat ahdingossa, ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.” (Jaak 1:17 (KR92))

Tässä lehdessä kirjoitamme orvoista ja leskistä. Kaksi vuosituhatta myöhemmin heidät tunnetaan myös muilla nimillä: ihmiskaupan uhri, paperiton, kidutettu, syrjäytynyt, pakolainen. Raamattu asettaa kerta toisensa jälkeen yhteiskunnan heikoimmista ja puolustuskyvyttömistä huolehtimisen keskeisen korkeaan arvoon. Juuri tästä syystä natsi-ideologia halveksui kristinuskoa: se puolusti heikkoutta. Tämä oli sosiaalidarwinistiselle vahvuusajattelulle täysin sietämätöntä. Jumalalle se on kuitenkin puhdasta ja tahratonta palvelusta.

Miksi? Sillä Jumala itse on “orpojen isä ja leskien puoltaja” (Ps. 68:5). Hän haluaa “laupeutta, eikä uhreja” (Hos. 6:6). Nuo mainitut orvot ja lesket olivat Raamatun aikoina yhteiskunnallisesti kaikkein puolustuskyvyttömimmässä ja hauraimmassa asemassa. Siksi myös Jaakobin kirje rohkaisee meitä kristittyjä lääkäreitä pohtimaan kuinka voisimme parhaiten auttaa niitä, jotka ovat puolustuskyvyttömimpiä meidän aikanamme. Sana myös penkoo omaatuntoamme: teenkö tarpeeksi aikamme heikkojen hyväksi? Alleviivaavatko vai yliviivaavatko tekoni sitä, mitä sanon?

Harva pieni orpolapsi odottaa mitään muuta kipeämmin kuin adoptiota rakastavien vanhempien perheeseen. Toivon sinun muistavan tänään, että Kristuksen työn tähden sinut ja minut, iankaikkisesti orvot, otettiin taivaallisen Isän pojiksi ja tyttäriksi (1 Joh. 3:1). Saamme siis kukin omistaa tuon orpolapsen hartaasti kaivatun riemun itsellemme. Sellaisen kanssa on hyvä jatkaa matkaa sekä taistelua heikkojen puolesta.

Juhani Junnila