Seura on saanut Kristilliselle lääkärilehdelle, eli seuran jäsenlehdelle, uuden toimitussihteerin. Viidennen vuosikurssin lääketieteen opiskelija Juhani Junnila Turusta aloitti seuran toimitussihteerinä joulukuussa 2014. Jatkossa seura pyrkii panostamaan erityisesti lehden säännölliseen ilmestymiseen sisällön kehittämistä unohtamatta. Alla uuden toimitussihteerin ajatuksia – uusimman lehden voit kokonaisuudessaan lukea tästä. 

Toimitussihteerin palsta 3-4/2014:

“…niin olen minäkin, tarkkaan tutkittuani alusta alkaen kaikki, päättänyt kirjoittaa ne järjestyksessään sinulle, korkea-arvoinen Teofilus, että oppisit tuntemaan, kuinka varmat ne asiat ovat, jotka sinulle on opetettu” (Luuk. 1:3-4).

On merkillistä, että saamme Teofiluksen ohella mekin, Suomen kristityt lääkärit, lukea tänäkin päivänä pyhää Jumalan Sanaa, jonka inhimillisenä kirjoittajana toimi historian ensimmäinen kristitty lääkäri. Erityisesti näin adventin aikana rauhoitumme tuon ilosanoman odotukseen: “teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa”. Tuskinpa taisivat paimenet Betlehemin laitumilla käsittää, että olivat todistamassa koko universumin ja ihmiskunnan Suuren tarinan käännekohtaa.  Jouluevankeliumin jokavuotinen toisto turruttaa meidät herkästi, emmekä enää muista kuinka uskomaton, suorastaan käsittämätön sen viesti on. Maailmankaikkeuden Ruhtinas, elävä Jumala on syntynyt nuhjuiseen ja pimeään talliin, täysin riippuvaiseksi äitinsä maidosta sekä vanhempiensa lämmöstä ja puhtaanapidosta.

Vuosituhanten taitteessa tämä sanoma inkarnaation ihmeestä ja ihmisten Vapahtajasta on kantautunut kauas Golgatan ristiltä aina kylmään Pohjolaan saakka, sinulle ja minulle. Siitä syystä on olemassa tämä lehti. Välittömämpiäkin syitä on, nimittäin lehden toimittanut toimituskunta, johon itse kuulun uutena toimitussihteerinä tästä lehdestä alkaen. Esittely on siis paikallaan ja voit lukea sen tarkemmin artikkelista Kandit välivuodella, jossa on lyhyt haastattelu myös minusta. Ytimekkäästi ilmaistuna olen neljän vuoden opinnot suorittanut kandidaatti Turusta ja olen toiminut Turun kristillisen lääkispiirin, Luukas-klubin puheenjohtajana.

Mitä tulee lehden toimittamiseen, on mielestäni viisautta pyrkiä lehteen, jonka sisältö on todella lukemisen arvoinen. Yksinään se ei riitä, vaan lisäksi on tärkeää, että lehteä myös haluaa lukea. Toivon ja uskon kehittyvämme molemmissa tavoitteissa yhteisen ponnistelun kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi ajattomuuden ja ajankohtaisuuden harmoniaa ja synergiaa.

Arvostamani teologi John Stott kirjoitti sillan rakentamisesta modernin maailman ja Raamatun todellisuuden välille. Onnistuaksemme meidän tulee kuunnella ja opiskella huolellisesti molempia, muutoin emme voi olla relevantteja. Kristittyinä lääkäreinä olemme tässä mielessä tärkeässä roolissa tuon sillan insinööreinä ja arkkitehteina terveydenhuollossa. Edellytyksenä on, että perustuksemme on kunnossa lahden molemmin puolin. Tuo lahti levenee välillä jopa tulvien, miten on omien perustuksiesi laita?