10 000 kävijän raja rikki www.skls.fi –sivuilla!

Seuramme nettisivut saavuttivat merkittävän rajapyykin. Uusitut sivut avattiin helmi-maaliskuussa 2015, joten 10 000 kävijän raja rikkoutui hienosti alle vuodessa.

Sivujen TOP 10 suosituin sisältö

Etusivulle on koottu kaikki tärkeät informaatiot tiivistetysti ja se näkyy näyttökerroissa, joita on ylivoimaisesti eniten, eli3381. Seuraavaksi eniten näyttökertoja on saanut syyskokous 2015, joka on kerännyt hienosti 774 näyttökertaa. Tämän jälkeen järjestyksessä ovat Kristillisen Lääkärilehden numerot 3/2015 (396 näyttökertaa), 4/2015 (344 näyttökertaa), 2/2015 (285 näyttökertaa) ja sitten itse Kristillinen Lääkärilehti sivu (274 kertaa). Seuran yleisesittelysivu tulee tähän väliin 288 näyttökerralla. Ota yhteyttä –sivu keräsi 239 näyttökertaa, hallitus 223 näyttökertaa ja uutinen syyskokouksen ohjelmasta 144 näyttökertaa.

Sivustolta haetaan siis tietoja ohjelmasta, käydään lukemassa Kristillisen Lääkärilehden numeroita, tutustutaan seuraan yleisesti sekä sitä käytetään yhteydenottoihin. Etusivun uutiset tavoittavat hyvin myös kävijöitä, sillä ne ovat saaneet tasaisesti useita klikkauksia. Yksi suuri osuus sivuston käytössä on opiskelijatoiminta ja siihen liittyvät tiedot, kuten opiskelijapäivät. Sivusto palvelee siis laajasti jäsenkuntaamme.

Liikenne sivustolle ja sieltä ulos

Eniten viittauksia sivuillemme tulee hakukoneista, joista Google on luonnollisesti suosituin. Se vastaa vuodessa 1847 näyttökerrasta. Tämän jälkeen toiseksi eniten viittauksia tulee Facebookista, seuramme sivuilta, vuoden 2015 aikana yhteensä 152 kertaa. Kolmanneksi yleisin ovat opiskelijoiden kristillisten piirien nettisivuilta tulevat klikkaukset, joista Oulun Lääketieteellisen kandiseuran sivuilta yhteensä 55 kertaa. Muiden opiskelijakaupunkien lääkisten sivustot ovat tässä perässä pienemmillä määrillä. Sisarseurojen nettisivuilta liikenne on varsin niukkaa sivustollemme vielä tässä vaiheessa.

Sivustoltamme liikennettä eniten on ollut Issuu.comiin. Tämä on sen jälkeen, kun otimme käyttöön issuun julkaiseman verkkolehtiformaatin, jonne julkaisemme Kristillisen Lääkärilehden. Issuu.comiin on menty 196 kertaa sivustoltamme. Tapahtumakalenteri on seuraavaksi eniten klikkauksia saanut, ja sinne on menty 150 kertaa. Tapahtumakalenterin tapahtumiin mennään monesti suoraan klikkaamalla tapahtumaa ja nämä näkyvät suosituimmassa sisällössä. Tapahtumakalenterin kautta tapahtumien selaus tuottaa em. lukeman. Webropol-kyselyyn (jota kautta ilmoittaudutaan syyskokoukseen) on klikattu 53 kertaa ja sen jälkeen eduskuntaan 28 kertaa ja esimerkiksi muiden tapahtuman järjestäjien sivuille muutamia kymmeniä kertoja.

Hakusanat

Google ei enää kerro sivustojen ylläpitäjille hakusanoja. Googlen kautta on kuitenkin tehty 1584 eri hakua, joista sivustomme on löytynyt. Muiden hakukoneiden ja hakujen kautta käytettyjä sanoja ovat olleet skls, suomen kristillinen lääkäriseura sekä kristillinen lääkäriseura. Lisäksi yksittäisten toimihenkilöiden nimillä on tullut jonkin verran osumia.

Nettisivut jatkavat kehittymistään

Merkittävän rajapyykin rikkomisen jälkeen suuntaamme katsetta uuteen vuoteen 2016. Sen verran voimme paljastaa, että yksi merkittävä uudistus tekee tuloaan… Siitä lisätietoja sitten ensi vuoden puolella tarkemmin.

Markus Partanen